Ring oss på vardagar: 09:00-12:00 & 13:00-17:00

Hur håller du dina häckar i gott skick under vintern?


Hur håller du dina häckar i gott skick under vintern?

Du måste ta hand om dina häckar året runt, och det blir ännu viktigare under de kallare månaderna. De flesta människor odlar evergreens som Thuja Occidentalis Columna som häckar för året runt integritet. Även om Thuja-sorterna är de tuffaste på vintern, måste du fortfarande skydda dina häckar från kylans potentiella härjningar. 


Vanliga vinterskador som brunt lövverk gör din häck ful. Men med några enkla strategier kan du få dina häckar att överleva vintern som ett proffs och se fräscha och attraktiva ut. Följ nedan steg för att skydda dina häckar under vintern. 

Vattna dina häckar


Vattning är en av de viktigaste för dina häckväxter. Dina vintergröna häckväxter kan skadas på vintern på grund av uttorkning eller brist på vatten. Du kanske tycker att det här är konstigt först eftersom vi vet att vintern är full av frysande regn och snö. Men när marken fryser blir det utmanande för dina häckväxter att ta upp det vatten de behöver. Som ett resultat torkar lövverket och blir brunt. Således är det absolut nödvändigt att noggrant vattna dina vintergröna under hela hösten tills marken fryser. 

Det är bättre att vattna två eller tre dagar innan frost förväntas eller temperaturen sjunker. Dessutom hade rötterna till nyplanterade träd eller buskar inte rätt chans att etablera sina rötter. Så korrekt vattning är extremt viktigt för deras överlevnad under vintern; men övervattna inte!

Använd häckgödselmedel

En av de främsta anledningarna till att ditt lövverk blir brunt på vintern är när tillväxten fortsätter på vintern, och de mjuka unga skotten är inte redo för kylan. Du kan dock undvika detta genom att använda rätt gödningsmedel för dina häckar. Gå till häckgödselmedel som innehåller låg kvävehalt eftersom de inte kommer att stimulera någon tillväxt under vintermånaderna när matkällorna är knappa och temperaturen ligger under fryspunkten i flera dagar. Det kommer att göra dina häckplantor tuffare under vintrarna.

Leta dessutom efter gödselmedel med höga kaliumnivåer eftersom dessa näringsämnen förtjockar cellerna och gör häckar mer resistenta mot både kalla och vissa sjukdomar. Vissa gödningsmedel kommer också infunderas med en speciell form av kväve som ligger vilande fram till våren. Således sparar det dig från tidigt vårfoder och ger dig de bästa resultaten. Du kan också blanda lite gödselmedel med din kompost för att droppa mata växterna samtidigt som du skyddar dem från elementen. 

Trimma och beskär

Om du vill att dina häckar ska växa sig starkare nästa år bör du trimma kanterna tidigt på vintern med en häcksax. Förutom att uppmuntra rottillväxt kommer det att spara på potentiellt våta röror i mitten av vintern. Klipp bort de döda löven och kvistarna från basen av din häck för att stödja bättre dränering under regntiden. 

Dessutom, med sina fuktiga, mörka markförhållanden, är vintersäsongen lämplig för svampinfektioner och andra sjukdomar som kan finnas i din häck. Således rekommenderar experter att ta en titt på dina vintergröna häckväxter för infektion eller sjukdomar. Det hjälper dig att vidta omedelbara och noggranna åtgärder tidigt på vintern, vilket förhindrar försämring av tillståndet. 

Vinter är en bra tid för beskärning. Vinterbeskärningen hjälper till att undvika spridning av vissa sjukdomar som är aktiva under vår- och sommarsäsongen. Dessutom förhindrar vilande beskärning dina häckar från vinterskador och stöder kraftig vårtillväxt.  

Håll saltet

Saltet som används för att smälta is är den värsta fienden i din häck. Saltet löses upp i markvattnet och suger vattnet direkt ur dina häckväxter, vilket gör dem torra och bruna. Du kommer att möta samma konsekvens om saltet kommer direkt på bladen på din häck. Så det är bättre att undvika material som löses upp i vatten. 

För häckar längs uppkörningen är noggrann plöjning, följt av ett bra strö av sand för dragkraft, ett lämpligt alternativ. Men om dina häckar ligger längs vägen är det bästa alternativet att sätta upp en säckvävsskärm. Det kommer att fånga saltet som kastas upp eller driver från vägen och håller det säkert från lövverket tills regn bär bort det. Dessutom kan inslagning av häckväxter med säckväv också skydda dem från vinterbrännskador och förhindra isskador. 

Tips!

Så det här är de bästa tipsen för att låta dina häckar och topiarier njuta av vintermånaderna och komma tillbaka ljusare på våren. Vintern kan vara riktigt tuff för häckar. Men att vidta rätt åtgärder hjälper dig att skydda dem och behålla deras goda skick hela vintern. 

Om du vill att dina häckar ska förbli vintergröna och starka under hela året, välj rätt häckväxter. Till exempel är Thuja Occidentalis Columna ett utmärkt alternativ. Du kan köpa häckväxter av högsta kvalitet till bästa pris från Thujor.se.  Besök webbplatsen för att utforska ett brett utbud av Thuja-sorter och andra avskärmningsväxter för att behålla din integritet.

Relaterad Blog
Skicka kommentar
Varukorg
Stänga
Tillbaka
Konto
Stänga