Under sommaren levereras enbart krukodlade växter, leveranstid 10-14 arbetsdagar. Kundtjänst stängt från 29/6 till 5/8. Mail svaras på men ej kontinuerligt.

Allt du behöver veta om växthusskuggduk

Allt du behöver veta om växthusskuggduk

, Av Filip Svensson,

Ett av de största problemen som en trädgårdsmästare kan stöta på är att hålla sina växthusväxter skuggade. Lyckligtvis finns det ett sätt att göra det, och det också med hjälp av skuggnät till växthus. Att använda en skuggduk är ett av de bästa sätten att ta itu med detta problem och lindra solljusbelastningen på dina växter. Om du fortfarande är osäker, tänk på skuggduk som en harmonisk följeslagare för dina växtbebisar. Nätduken tillåter rätt mängd solljus att komma in i växthuset som är nödvändigt för växtens tillväxt. För att hjälpa dig att förstå detta trädgårdskoncept i detalj kommer vi i den här bloggen att diskutera allt du behöver veta om skuggdukar för växthus.

Vad är växthusskuggning?

Om du är en professionell trädgårdsmästare vet du förmodligen att varma temperaturer kan skada dina växter, till och med hela ditt växthussystem. Det är här skuggväv kommer upp som en stor hjälp för att sänka temperaturen under den varma årstiden. Utöver det hjälper det också till att sänka inomhustemperaturen genom att minska mängden solljus som kommer in i miljön. Att använda växthusskuggning är ganska vanligt i länder där det är en brännande värmesäsong.

Hur ökar en skuggduk växtproduktionen?

Många människor använder inte skuggduk för växthus eftersom de tror att det kommer att blockera solljus som är viktigt för de växter som finns i trädgården. Majoriteten av forskningsstudierna tyder dock på att växter inte behöver för mycket sol. Under högre temperaturer skulle för mycket solljus faktiskt minska avkastningen av växter. Så när du placerar skuggnät i ditt växthus hjälper det till att sänka temperaturen och ökar effektivt avkastningen av växter.

Det gör också att luften kan cirkulera, vilket förhindrar att bladen torkar eller överhettas. Som ett resultat hjälper det växter att producera mer och växa snabbare. Dessutom måste individer också komma ihåg att olika växter kräver olika nivåer av skuggning. Därför måste du välja ett skuggnät som passar dina planteringsbehov.

Den bästa skuggduken för växthus:

Nu när vi har diskuterat att skuggnät för växthus är en viktig investering måste du förstå vilken som är mest effektiv för ditt utrymme. Vissa skuggdukar är mer effektiva än andra när det gäller att minska mängden värme och solljus som passerar genom växterna. Kom ihåg att den bästa skuggduken kommer att vara den som har hög värmeavvisning och låg ljustransmission.

Vi vet alla att det finns vissa växter som inte tål värme och de blir uttorkade. Det är här skuggnät fungerar som en robust skyddsbarriär och skyddar växterna från alltför höga nivåer av vattenkondens och solbränna. Så, innan du planerar att köpa skuggväv grön, se till att du förstår egenskaperna och köp sedan.

Vilket är det bästa materialet för skuggnät?

Vilken typ av material som används för att tillverka en skuggduk är viktig att tänka på eftersom det direkt kommer att påverka dess hållbarhet och kvalitet. Majoriteten av skuggdukarna är gjorda av polyeten, polypropen och polyester. Det mest populära materialet är polyeten, som är prisvärt och erbjuder utmärkt UV-skydd för växter. Så om starka vindar och solljus regelbundet träffar ditt växthus på bakgården, är polypropen ett utmärkt alternativ med sin starka vindbeständighet och hållbarhet.

Vilken färg på skuggduken är lämplig?

I likhet med vad vi bär absorberar de mörka varianterna av skuggduk mer värme i jämförelse med andra. Därför innebär det att dukar i mörkare nyanser är mer kapabla att absorbera värme och kan ge bra skugga till ditt växthus. Så man kan säga att svarta skuggdukar är de perfekta valen. Speciellt när vi talar om områden där det finns intensivt solljus och brännande temperaturer. Svart skuggnät blockerar mer solljus, behåller värmen och skapar en svalare miljö under. Å andra sidan är gröna skuggdukar perfekta för en balans mellan ljustransmission och skugga.

Avslutande ord

Sammanfattningsvis erbjuder växthusskuggduk en praktisk lösning för trädgårdsmästare som vill skydda sina växter från överdrivet solljus. Skuggduk fungerar som en harmonisk följeslagare till växttillväxt och tillåter rätt mängd solljus att komma in i växthuset. Detta främjar en gynnsam miljö för en sund växtutveckling. Om du planerar att köpa skuggdukar till växthuset är Thujor.se det perfekta stället att lita på. Besök webbplatsen idag och utforska.

 

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto