Under sommaren levereras enbart krukodlade växter, leveranstid 2-10 dagar. Kuntjänst stängt 21/6. Kundtjänst stängt från 29/6 till 5/8. Mail svaras på men ej kontinuerligt.

Bästa växter för att skapa avskärmningsskärmar

Bästa växterna för att skapa insynsskydd

, Av Filip Svensson,

Sekretess är alltid högsta prioritet för varje husägare.

Oftast vill man ha insynsskydd för att förhindra inkräktande grannar, minska trafikbuller eller avvärja förbipasserande från att kika in i din trädgård. Även om du kan använda ett traditionellt staket, ger levande växter onekligen de bästa insynsskyddet.

Men när det gäller avskärmning med hjälp av växter har du en mängd olika alternativ. Att välja den bästa växten från de val du har kan vara ett tufft beslut. Men för att göra det lättare för dig har vi listat några av de perfekta avskärmningsväxterna du bör överväga att ha i din trädgård. Från Prunus Laurocerasus Novitatill Fargesia bambu, här är några populära val för att skapa insynsskydd.

Toppväxter att använda för insynsskydd.

Bambu

När vi tänker på integritetsväxter kanske bambu inte är det första du tänker på. Men här är några fakta som kommer att ändra dig. Bambu växter har unika egenskaper som gör dem till ett idealiskt val för landskapsarkitektur och för insynsskydd. För det första är det ganska enkelt att plantera bergbambu plantagen, och för det andra växer bambun väldigt snabbt och blir väldigt hög om man så önskar. Bambun ger även ett modernt intryck. 

Dessutom är dessa vintergröna och härdiga växter som är lätta att underhålla. 

Thujor

Det finns olika thujor tillgängliga på marknaden som fungerar perfekt för insynsskydd. Thuja brabant är en planta som ger insynsskydd året runt. Dessutom är det lågt underhåll på plantan, behövs endast klippas 2 gånger per år, vår och höst. Thujor är dessutom anpassningsbara till de flesta väldränerande marker. 

Dessutom är denna snabbväxande växt väldigt tålig mot det mesta när den väl är etablerad. 

Thuja martin är också ett väldigt passande alternativ och har liknande egenskaper som thuja brabant.

Prunus laurocerasus (lagerhägg)

Lagerhäggen är en tät vintergrön växt som behåller sina glansiga gröna blad under hela året. Förutom att skapa en tät och buskig häck är det effektivt när det gäller att minska buller och etc. Den kan också odlas som vindskydd eller för prydnad.

De glansiga bladen på denna vintergröna planta skapar ett fint tillägg till din trädgård. Häcken kräver mindre underhåll och är härdig mot kalla temperaturer. 

Sammanfattningsvis

Ovan nämnda några av de bästa växterna för att skapa ett insynsskydd. Förutom att erbjuda den integritet du behöver, höjer det utseendet av din trädgård. Ett viktigt tips att komma ihåg är att våren och hösten är den bästa tiden på året för att plantera din häck.

Letar du efter de bästa vintergröna växterna för insynsskydd? Besök thujor.se och beställ dina favoritevergreens till bästa pris.

Taggar

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto