Bokträd: Vad du behöver veta innan du planterar dem

Bokträd: Vad du behöver veta innan du planterar dem

, Av Filip Svensson,

Bokträdet, även känt som Fagus, är ett lövträd som är inhemskt i Asien, Europa och Nordamerika. Dessa träd är kända för sin grå bark, släta konsistens och sina stora, ovala blad. Det råder ingen tvekan om varför bokplantor pris är så högt på marknaden. Dessa ståtliga träd lämnar ett prassel i vinden och skapar en lugnande symfoni som viskar skogens hemligheter. På grund av deras enorma framträdande plats bland många trädgårdsmästare tycker så många människor om att plantera detta träd i sina egna trädgårdar. Men innan du lägger till en i din egen trädgård eller hems landskap finns det vissa saker som du behöver veta om att odla bokträd. Så, låt oss dyka in.

Viktiga saker att veta om bokträd:

Se dem som de bästa grannarna för dina växter

Bokträd kan ses växa tillsammans med grannar som ekar, hemlock och hickories. De är mycket goda grannar till alla växter du har i din trädgård. Allt du behöver göra är att se till att deras rötter inte störs, för om det händer kommer de att tendera att suga för att bilda kolonier från sina grunda rötter. Denna unika egenskap hos bokträd gör att de kan skapa ett vackert och harmoniskt ekosystem i ditt utomhusutrymme. Att vidta dessa försiktighetsåtgärder hjälper till att bevara varje bokträds individuella skönhet samtidigt som det främjar den allmänna hälsan och mångfalden i din trädgårds växtliv.

Ge dem rätt klimatförhållanden

Bokväxter är mycket mångsidiga och flexibla, men de behöver rätt förhållanden för att trivas i din trädgård. Även om de kan växa i allt från full sol till halvskugga, växer de bäst i fuktig, väldränerad och lätt sur jord. Det är ganska likt vad blomjord inomhus har. Dessutom kommer de också att behöva anpassa variationer på detta, men jorden måste vara väldränerad för att de ska trivas. Kom också ihåg att yngre plantor av bokväxter föredrar ljus skugga. Så om du planterar dem i ett tidigt skede, plantera dem i ett område där de kommer att få halvskugga.

Ge dem gott om utrymme

En sak som de flesta trädgårdsmästare inte är medvetna om är att innan du planterar bokträden måste du se till att de har gott om utrymme att växa. Det beror på att dessa träd eller växter kräver ett extra stort område för att rymma deras stora, massiva tillväxt och bladverk. Faktum är att de är så täta att du kanske måste undvika att plantera dem under elledningarna. Du måste också vara uppmärksam på vad som kommer att växa under dem också. På grund av dess massiva rotsystem och skuggningsförmåga kommer planteringarna under den att lida av lite sol, otillräcklig höjd för att växa och torra skuggförhållanden.

Bokväxter kan bli sjuka

Precis som alla andra planer påverkar sjukdomar och skadedjur bokväxter. Specifikt drabbas de av en bokbarkssjukdom, som orsakas av sköldlössen Cryptococcus Fagisuga. Sjukdomen accelererar på grund av en invasiv skadegörare som angriper barken på bokträdet. Som ett resultat uppstår svampinfektionen och dödar trädet. Innan du väljer det träd du ska lägga till i din trädgård måste du se till att det inte finns något angrepp på barken specifikt för bokträd.

Inget behov av regelbunden trimning

En annan sak som varje trädgårdsmästare bör veta om är att när det gäller beskärning och underhåll kräver bokträd minimal beskärning och underhåll. Experter rekommenderar dock alltid att du beskär alla träd som har gnuggande eller korsande grenar. Därför, precis som alla andra träd, måste du trimma bokträd under deras dorman-period. Om grenar skadas av en storm är det bäst att ta bort dem omedelbart för att uppmuntra trädet att läka ordentligt.

Avslutande ord!

Sammanfattningsvis kan vi säga att bokträd är ett utmärkt komplement till alla landskap och erbjuder dig magnifik skönhet, skugga och miljöfördelar. Innan du planterar dessa träd i din gräsmatta eller trädgård, överväg de punkter vi diskuterade ovan för att enkelt bekämpa alla potentiella utmaningar. Investera i bokträdens skönhet och elegans med Thujor.se. Låt oss vara din pålitliga partner på denna gröna resa. Gå vidare och ge dig ut på din bokplanteringsresa och bevittna förvandlingen av ditt utomhusutrymme till en oas av naturlig prakt!

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto