Det Ultimata Vinterskyddet För Växter: Tips Och Tricks

Det Ultimata Vinterskyddet För Växter: Tips Och Tricks

, Av Filip Svensson,

Vintern är en utmanande period för växter eftersom de kanske inte kan hantera säsongens kalla väder och hårda vindar så pass bra. 

Att täcka plantor dem med skuggväv är avgörande för att säkerställa deras överlevnad och tillväxt förmåga.

Här är några tips för att skydda dina växter från vintersäsongen

1.Lär känna dina växter

Det första steget mot att skydda dina växter under vintern är att förstå deras specifika behov och sårbarheter. Varje växt har olika toleransnivåer och temperaturer som de tål. 

2. Fyll på med kompost

Kompostering är ett annat sätt att skydda dina växters rötter och isolera jorden från extrema temperaturer. Man kan applicera ett tjockt lager av organisk kompost kring stammarna. Detta hjälper till att behålla fukten, förhindra frosthöjning och reglera jordens temperatur.

3. Linda upp dem

Om du har känsliga växter som är mottagliga för frostskador, överväg att linda in med frostskydd eller en skuggväv. Detta extra lager på dina växter kommer att skydda dem från den kalla vintern och förhindra skador som orsakas av minusgrader. Om du till exempel har en avenbok och behöver skydda växten från kalla temperaturer, skulle det vara det bästa alternativet att täckbark avenbok. Det kommer att hålla din växt säker under vintersäsongen.

4. Skapa ett vindskydd

Ett annat sätt att säkerställa att dina växter är säkra är att skapa ett vindskydd. Som vi vet är vindarna skadliga för dina växter och kommer att skada dem om de inte skyddas på lämpligt sätt. Skapa ett vindskydd med skuggväv, staket eller binda upp plantorna med bambupinnar. 

5. Beskär med omsorg

Beskärning är en annan viktig del av att ta hand om din växt under vintern. Ta bort alla döda eller sjuka grenar. Detta hjälper till att förbättra växtens tillväxt. Var dock försiktigt med att beskära kraftigt under de kalla månaderna, detta kan få motsatt effekt.

6. Överväg container trädgårdsarbete

Om dina växter är krukväxter, överväg att flytta dem inomhus eller till ett mer skyddat område, som ett växthus eller ett garage i ditt hus under vintern. Om du inte överväger att flytta dem som ett alternativ, se då till att de står skyddat med tex skuggväv.

7. Övervaka för skadedjur

Annat än detta, se till att du har koll på eventuella skadedjur. Skadedjur kanske inte kommer under vintersäsongen, men vissa växter kan vara i fara. Se till att det inte finns några spindkvalster och bladlöss runt dina växter. För att säkerställa att detta inte händer dina växter, inspektera dina växter regelbundet och behandla eventuella problem omedelbart för att förhindra ytterligare skador.

Slutsats

Väldigt viktigt att du ser till att skydda dina växter under de första vintrarna, för att minimera skador från tex tjäle, frost och annat. Kontakta oss om ni är osäkra så hjälper vi er. Beställ vintertäckning idag! Thujor.se 

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto