Under sommaren levereras enbart krukodlade växter, leveranstid 2-10 dagar.

Integritet Hedge

Din ultimata guide till att plantera rätt integritetshäck

, Av Filip Svensson,

Häckar är ett bra komplement till alla trädgårdar, vilket ger omedelbar integritet till fastigheten. Dessutom kan det förvandla ditt bakgårdsutrymme till ett vackert landskap. Men oavsett om du vill plantera en Aronia-häck eller en avenbokhäck i din trädgård, är det nödvändigt att känna till grunderna. För att hjälpa dig att plantera rätt häck på rätt sätt har vi därför kommit med en perfekt guide för dig. Följ den här guiden för att uppgradera utseendet och integriteten i din trädgård med rätt häck. 

Vilken är den bästa tiden på året för att plantera häckar?

Den bästa tiden att plantera din vintergröna häck är tidig höst. Men har du redan missat chansen? Det finns ingen anledning att oroa sig eftersom vintergröna fortfarande kan fungera bra när de planteras på senhösten eller vintern. När det gäller lövhäckar som Avenbok, Hagtorn och bok, bör du vänta tills bladen börjar falla. Så plantera dem när deras löv har fallit. Det betyder att du kan lägga dem på marken från mitten av hösten till slutet av vintern. Men oavsett om du väljer löv eller vintergröna, se till att plantera när jorden torkas ut och fungerar. Det är bättre att fördröja planteringen om jorden är frusen eller vattenfylld. 

Hur förbereder man marken för säkring?

Innan du planterar en häck måste du förbereda marken. Det är bättre att få förberedelserna gjorda före vinterplanteringssäsongen medan jorden fortfarande är varm. Först och främst, få den bästa planteringsjord berikad med näringsämnen för att säkerställa korrekt tillväxt av din häckväxt. Därefter, innan du utför någon odling, se till att bevattna torra jordar rikligt. Förbered jorden för häckar genom att gräva ett dike på minst 45 cm brett och 30 cm djupt längs längden på den föreslagna häcken. 

Se till att förbättra jordens struktur genom att införliva kompost. Kom dessutom ihåg att det är nödvändigt att rensa ogräs från planteringsplatsen. Ogräs är inte bra för din säkring eftersom de konkurrerar om fukt och näringsämnen. Om den föreslagna platsen är liten och full med ogräs, ta bort så mycket ogräs som du kan. Dessutom kan du också spruta en naturlig ogräsdödare innan du planterar. 

Rotklump eller krukodlade häckväxter?

En rotklump är uppvuxen på en åker och sedan uppgrävd innan leverans, krukodlad är uppvuxen i kruka. Jag rekommenderar krukodlad för där har du ett komplett rotsystem och den blir lättare att etablera på ett nytt ställe.

Vilka växter är de bästa häckarna?

Innan du vet namnen på idealiska häckväxter att investera i måste du bestämma om du vill ha en vintergrön häck eller inte.

Om du vill ha en vintergrön häck har du alternativ som thuja, lagerhägg, bambu och taxus. 

Hur planterar man en häck?

I denna pdf:en finns allt man behöver veta inför en plantering. https://thujor.se/pages/planteringshjalp

Tips!

Följ instruktionerna ovan för att plantera dina häckar korrekt. 

Experter rekommenderar att använda kompost på senvåren för att låsa in fukt och hämma ogrästillväxten. För hälsosam tillväxt, se till att trimma eller beskära dina häckar när det behövs. Om du vill köpa häckväxter eller andra trädgårdsvaror är weibulls av bästa kvalitet när det kommer till planteringsjord, bläddra igenom Thujor.se. Vi är en onlinebutik som erbjuder en mängd olika häckväxter till ett bra pris.

Taggar

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto