Under sommaren levereras enbart krukodlade växter, leveranstid 10-14 arbetsdagar. Kundtjänst stängt från 29/6 till 5/8. Mail svaras på men ej kontinuerligt.

Förstå Gräsgödsel Roll I Effektiv Skötsel Av Gräsmattor

Förstå Gräsgödsel Roll I Effektiv Skötsel Av Gräsmattor

, Av Filip Svensson,

För att få en levande och vacker gräsmatta krävs mer än regelbunden vattning och klippning. Så när det gäller att uppnå en levande gräsmatta spelar gödningsmedel en avgörande roll. Och varför inte? De ger de nödvändiga näringsämnena som vårt gräs behöver för att växa sig friskt och starkt. gräsgödsel erbjuder rätt mängd näringsämnen som jord och gräs behöver för att trivas och vara friska.

Om du någonsin gått barfota i det tjocka, frodiga gröna gräset på vilken gräsmatta som helst och vill ha din gräsmattan är densamma, då har gödsel förmodligen något med det att göra. Så idag ska vi titta närmare på gödselns roll i gräsmatteunderhåll och hur de relaterar till effektiv gräsmattevård.

Gräsgödselns roll för att förbättra din gräsmattas hälsa och skönhet

Rätt näring

Om du är en trädgårdsentusiast vet du förmodligen att din jords hälsa spelar en stor roll för tillväxten av ditt gräs. De gödningsmedel du använder har alla nödvändiga näringsämnen för att ta hand om allt. Även om olika typer av gödselmedel har en varierande blandning av näringsämnen, finns det alltid tre potenta element i dem. De är kväve, fosfor och kalium. Var och en av dessa näringsämnen spelar en viktig roll för att få gräset att växa snabbare och tätare genom att göra det mer robust genom rötterna. Inte bara det, utan det håller också gräset friskt nog för att bekämpa sjukdomar. Vi måste dock förstå att olika faktorer påverkar mängden och typen av näringsämnen som gräset behöver. De olika jordarterna, det lokala klimatet och många andra saker spelar också en stor roll för tillväxten. Så precis som vi äter för att ge vår kropp den näring vi behöver, kräver effektiv gräsmattevård regelbundna doser av gräsgödsel.

Rutinmässiga behandlingar

För att göra detta på ett effektivt sätt måste du se till att du ger gödselmedel med rätt tidsintervall. Att till exempel ge den för mycket kan ofta faktiskt döda din gräsmatta. Detta är också känt som gödselbränna.

Därför är det viktigt att hitta rätt balans mellan näringsämnena i gödseln och hur ofta du gödslar din gräsmatta.

Håll ogräset borta

För att hålla din gräsmatta fri från alla möjliga ogräsproblem är gödsel ett måste. Vi är alla överens om att ogräs gör oss obekväma när vi ser dem på våra gräsmattor. Men de är också tillräckligt irriterande för att dyka upp var som helst. Men om din gräsmatta får sin vanliga gödslingsdos har ogräs ofta inte en chans. Näringsämnena som finns i gödseln gör gräset tjockt och tätt med starka rötter. Alla dessa saker tillsammans gör det svårt för ogräset att växa.

Viktiga tips!

Vi förstår att det inte ska kosta skjortan att uppnå en fantastisk gräsmatta. Det är där Thujor.se kommer upp som din ultimata källa till hjälp. Vårt gräsmatta på rulle pris gödningsmedel ger dig inte bara ett försprång när det gäller att anlägga en vacker gräsmatta utan ger också kontinuerliga besparingar i både tid och pengar. I slutändan förstår vi att en välskött gräsmatta är en återspegling av ditt engagemang för den, så låt oss arbeta med den tillsammans och få din gräsmatta att frodas som aldrig förr.

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto