Under sommaren levereras enbart krukodlade växter, leveranstid 10-14 arbetsdagar. Kundtjänst stängt från 29/6 till 5/8. Mail svaras på men ej kontinuerligt.

Förvandla din trädgård

Förvandla din trädgård med dessa ekologiska idéer för gräsmattevård

, Av Filip Svensson,

Föreställ dig din gräsmatta som din kropp. Precis som skräpmat är skadligt för ditt system, skadar syntetiska gödningsmedel och bekämpningsmedel gräsmattans hälsa på samma sätt. Medan vissa människor förstår vad deras grönområden behöver för att trivas levande, kan andra behöva hjälp, särskilt om de vill ta hand om sin gräsmatta ekologiskt. Idag, om du besöker marknaden, kommer du säkert att hitta snabba lösningar som ogräsbekämpningsmedel, kemikalierika gödningsmedel så att du kan njuta av gödslad jord och så många fler.

Dessa gödningsmedel och bekämpningsmedel är dock inte idealiska för miljön. Att tillhandahålla vanlig gräsmattevård är enkelt med dessa snabba lösningar, men om du vill ta hand om din gräsmatta ekologiskt måste du ta ett lite annorlunda tillvägagångssätt. Ekologisk gräsmattevård är konceptet vi pratar om, och för att hjälpa dig att förstå det bättre, låt oss diskutera det i detalj.

Vad är ekologisk gräsmattevård?

Enkelt uttryckt är ekologisk gräsmattevård att ta hand om din gräsmatta på ett miljövänligt eller miljövänligt sätt utan att använda starka eller skadliga kemikalier. Det inkluderar allt från vilken typ av gräsgödning du väljer, jordsammansättningen till produkter som används för att döda skadedjur och ogräs, allt. När du följer de bästa ekologiska metoderna för gräsmattevård kan du maximera gräsmattans hälsa. Därför kommer vi nu att diskutera några transformerande ekologiska gräsmattevårdsidéer som hjälper dig att njuta av en levande och blomstrande gräsmatta.

De bästa tipsen för ekologisk gräsmattevård

Om du äntligen har förstått hur kemikalier och bekämpningsmedel gör mer skada än nytta för din gräsmatta, då är det dags att byta. Här är några av de bästa ekologiska tipsen för gräsmatteskötsel som inte bara hjälper din trädgård utan även miljön.

Ge näring åt din jord

Det är ett faktum att friskt gräs växer bäst i frisk jord. Så ett optimalt sätt att utöva ekologisk gräsmattevård är att skapa en näringsrik jordgrund utan att använda några starka kemikalier. Det ekologiska sättet att göra detta är att lufta din gräsmatta manuellt, toppdressa den med kompost av god kvalitet och mer. Dessutom, om din gräsmatta ser lite tunn ut, överså den med en fröblandning av hög kvalitet.

Välj rätt gräs

Vi får inte glömma det faktum att ingenting skyddar dina naturområden bättre än själva gräset. Därför är det viktigt att välja rätt typ av gräs som är bäst för att odla ekologiskt. Om möjligt, välj en gräsblandning som är lämplig för dina klimatförhållanden och innehåller flera olika arter. Besök vår webbutik för att välja en blandning baserat på din regions klimat.

Använd organiska gödningsmedel

Som vi nämnde tidigare ger de snabba lösningarna av syntetiska gödningsmedel och bekämpningsmedel mer skada än nytta för din gräsmattas hälsa. Därför, om du vill få din trädgård att trivas ekologiskt, välj då naturliga gödningsmedel. Organiska gödningsmedel kommer från naturliga källor som växtbiprodukter eller djurgödsel. De innehåller i allmänhet kol och ingredienser som benmjöl, fiskmjöl med mera. Dessa organiska gödningsmedel gör det möjligt för växterna att absorbera mer av näringsämnena.

Kontrollera insekter och skadedjur

Undvik kemiskt rika bekämpningsmedel för att bekämpa insekter och skadedjur. Välj istället några ekologiska skadedjursbekämpningsmetoder. Generellt sett kan vissa skadedjur och insekter på gräsmattan vara bra för din trädgård, men inte för många. Ett organiskt sätt att kontrollera dem är att göra en lösning med vinäger och diskmedel. Detta kommer att fungera utmärkt inte bara för insekter utan också för skadedjursbekämpning. Du kan också lägga till nyttiga nematoder i din trädgård för att hjälpa till att bekämpa alla typer av insekter och skadedjur i din gräsmatta.

Klipp till rätt längd

I allmänhet klipps ekologiska gräsmattor på en högre höjd än det vanliga gräset. Ställ in klipphöjden på 7 till 8 cm. Expertträdgårdsmästare föreslår att du klipper på rätt höjd. Den bör inte vara för kort eftersom den stressar gräset och gör det känsligt för sjukdomar och insektsproblem. Å andra sidan bör du inte lämna den för länge eftersom det gör den känslig för torka, särskilt under sommarsäsongen. Slutligen kommer rätt längd att variera beroende på vilken typ av gräs du har i din trädgård.

Vattna mindre

Ytterligare en miljöfördel med att underhålla din gräsmatta med ekologiska metoder är potentialen för vattenbesparing. Ekologiska gräsmattor kräver i allmänhet mindre vatten än kemiskt behandlat gräs. Det beror på att de inte är beroende av syntetiska produkter som kräver högre fuktnivåer. Du kan till exempel välja att vattna din gräsmatta tidigt på morgonen en eller två gånger i veckan för att främja en sundare tillväxt utan överdriven vattning.

Avslutande ord!

Sammanfattningsvis är det bra för miljön att ta hand om din gräsmatta ekologiskt. Inte bara det, det är också viktigt för att upprätthålla ett hälsosamt och levande utomhusutrymme. Precis som vi prioriterar att ge våra kroppar näring med hälsosam mat, är det viktigt att behandla våra gräsmattor med samma nivå av omsorg och hänsyn. Att anamma ekologiska gräsmattevårdsmetoder kan kräva ett annat tillvägagångssätt än konventionella metoder. Men de långsiktiga fördelarna är verkligen värda det.

Att undvika syntetiska gödningsmedel och bekämpningsmedel skapar en säkrare och mer hållbar miljö för din familj, husdjur och lokala vilda djur. Ekologisk gräsmattevård främjar markhälsa, biologisk mångfald och övergripande ekosystembalans. Besök Thujor.se idag för att lära dig mer om ekologiska gräsmattevårdsprodukter och hitta miljövänliga gräsmattevårdsprodukter också!

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto