Under sommaren levereras enbart krukodlade växter, leveranstid 10-14 arbetsdagar. Kundtjänst stängt från 29/6 till 5/8. Mail svaras på men ej kontinuerligt.

Lagerhägg (Prunus laurocerasus)

Lagerhägg (Prunus laurocerasus)

, Av Chloe Carleson,

Lagerhägg är en väldigt lättskött och tålig planta. Lagerhäggen växer ca 20-30cm per säsong och går att plantera både under våren, sommaren och hösten. 

Åtgång: Väljer man en lägre planta tex 60-100cm så funkar det med 2,5-3st plantor per meter. Väljer man däremot en högre planta tex 120-140cm så räcker det med 2,5-2st. 

Plantering: Plantan kan placeras i direkt solljus eller i delvis skuggiga områden. Kräver en väldränerad och mullrik jord. Vid plantering är det även viktigt att se till att det finns näring i marken för växtligheten och etableringens skull. 

Skötsel information: 

- Beroende på vilken årstid ni planterar er häck på så behövs det olika mycket vatten. Vid plantering och de första veckorna är det extra viktigt, det får aldrig bli för torrt i marken mellan bevattningarna. Är det jätte fuktigt vid nästa bevattningstillfälle så behöver man avvakta någon dag till. Det är viktigt att se till så att det blir en rejäl rotblöta. Bevattningen sköts enklast med en droppslang som finns att köpa hos oss, under bevattning i kategorilistan. 
- Gällande vintertäckningen så ska den vintertäckas för att skyddas mot tjältorkan. Det kan ni boka via oss om ni vill och därmed får ni även en rejäl rabatt eftersom vi utfört planteringen hos er och det ligger inom ramarna gällande våra villkor för att kunna ta del av garantin om någon planta eller så skulle dö. 
- Gödsla är det bra om ni försöker göra 2ggr per år. Vår och höst, just för att bibehålla näringen i marken för växtlighetens skull. 
- Beskära den är det viktigt att ni gör, även detta 2ggr per år, i samband med att ni gödslar funkar bra. Det krävs att man klipper plantan för att få en fin och tät häck. 

Övrig info: 

- Lagerhäggen är vintergrön

- Går bra att formklippa.

 

Direktlänk till lagerhäggen, https://thujor.se/collections/lagerhagg

Vid ytligare frågor är det bara att höra av sig till oss så ser vi till att besvara dessa. 

Taggar

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto