Välkommen till Sveriges största leverantör av Thujor.

Plantera häck på hösten? - Absolut, med fördelar dessutom!

Plantera häck på hösten? - Absolut, med fördelar dessutom!

, Av Chloe Carleson,

Går det bra att plantera häck på hösten? Ja självklart gör de det! Plantering på hösten för med sig en hel del fördelar dessutom. Några utav dessa fördelar listar vi här nedanför.

Varför plantera på hösten då?

1. Under sensommaren och närmare in på hösten blir det fuktigare i marken vilket bidrar till plantornas etablerings förmåga i den nya marken. Häcken får tid att etablera sig inför vintern för att sedan framåt våren och sommaren ta kraft för att växa till sig och bli fina. Rottilväxten ökar alltså. Dessutom så börjar plantor som planteras på hösten att växa tidigare på våren än vad plantor som planteras på våren gör.

2. Temperaturen ute sjunker under sensommaren och fram åt hösten, vilket minimerar risken för torka kraftigt. Med det innebär det också att häcken kräver mindre vatten, man behöver alltså inte vattna lika mycket som man behöver vid vår eller sommar plantering. Det behövs fortfarande vattnas en hel del, men det görs enkelt med en droppslang, vilket man hittar under tillbehör - bevattning i vår webbshop.

3. Utbudet av häckplantor ökar. Rotklumpar som är väldigt täta och fina redan från start går åter igen att plantera efter sommar uppehållet. Barrotade plantor går endast att plantera på hösten pga att man inte kan ta upp dessa ur marken tidigare pga värmen.

4. Frost, eventuellt snöfall och minusgrader gör inget. Det går fint att plantera så länge det inte är tjäle i marken. Vi planterar fram tills vädret tillåter! Gör det du med!

Det vill säga, att plantera under september-oktober funkar utmärkt och i varmare delar av landet så som tillexempel Skåne planteras det ända in i november också.

Boka din höstplantering redan idag! - Växel:010-188 80 00

Taggar

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

  • Syren Träd

    , Av Filip Svensson Tips för skötsel av syrenträd för en frisk och levande trädgård

    Läs mer  

  • Förvandla din trädgård

    , Av Filip Svensson Förvandla din trädgård med dessa ekologiska idéer för gräsmattevård

    Läs mer  

  • Gödslar din gräsmatta

    , Av Filip Svensson Undvik dessa vanliga misstag när du gödslar din gräsmatta

    Läs mer  

  • krukjord

    , Av Filip Svensson Allt du behöver veta om krukjord

    Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto