Under sommaren levereras enbart krukodlade växter, leveranstid 10-14 arbetsdagar. Kundtjänst stängt från 29/6 till 5/8. Mail svaras på men ej kontinuerligt.

Thuja Häck: Många olika sorter med olika egenskaper

Thuja Häck: Många olika sorter med olika egenskaper

, Av Filip Svensson,

Det finns olika thuja sorter som fyller olika funktioner. Oavsett om du har en stor trädgård eller en mindre så funkar thuja utmärkt. Thuja Brabant och martin funkar extra bra för att skapa insynsskydd och dessa går att hålla smal om ni så önskar. 

Thuja smaragd funkar tex bättre som inramning av tomten, då de är konformade blir det ett insyn kring topparna. Dessutom är tujahäck pris ett kostnadsvänligt alternativ.

Thujor är dessutom städsegröna växter vilket gör att de är lika fina året om. 

Här är några fördelar med Thujahäck

Vad är Thujahäck?

De två vanligaste växtsorterna är Thuja Brabant och Thuja Smaragd. Och du kan välja växt enligt dina preferenser och hur väl du kan underhålla växten. Thuja Brabant är ett alternativ om du föredrar en växt som är lätt att forma. Vi rekommenderar att trimma växten minst en gång om året för att bibehålla en tät och attraktiv häck. Å andra sidan är Thuja Smaragd en växt med lågt underhåll som inte kräver regelbunden trimning. Smaragd växter naturligt i en konisk form.

Mångsidighet när den är som bäst

Det bästa med en Thujahäck är att de är mångsidiga. Val av sort kan användas på olika sätt för att passa olika behov. Oavsett om du vill skapa en hög häck för maximal avskildhet, en låg häck för att definiera din trädgårds gränser, eller formklippa till olika former är thuja ett bra alternativ.

Sekretess och avskildhet

Alla husägare är oroade över integriteten i sitt hus. Thuja brabant och martin är det perfekta alternativet för dig som önskar insynsskydd.

En thuja häck ökar säkerheten för din fastighet och det skapar en fysisk barriär som skyddar ditt hem från oönskad uppmärksamhet. En thuja häck dämpar även ljud från gatan.

Skönhet med lågt underhåll

Thuja smaragd är en estetisk fin häckplanta med lågt underhåll. Thuja smaragd ska enbart klippas på höjden när den nått önskad höjd. Thujor klarar kalla vintrar och hårda vindar.

Thuja smaragd klipps enbart på höjden när den nått önskad höjd, då saktar den av i tillväxt på höjden och bredar istället ut sig.

Slutsats

Thuja är ett perfekt alternativ, då det finns olika sorter med olika egenskaper. Prisvärd häckplanta som passar i alla trädgårdar. Boka dina häckplantor idag via Thujor.se!

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto