Under sommaren levereras enbart krukodlade växter, leveranstid 10-14 arbetsdagar. Kundtjänst stängt från 29/6 till 5/8. Mail svaras på men ej kontinuerligt.

Tips för att göra dina landskapsväxter redo för vintern

Tips för att göra dina landskapsväxter redo för vintern

, Av Filip Svensson,

Kallt väder är på väg, men vi är ganska säkra på att du fortfarande inte är redo med en plan för vinterskydd växter ännu. Detta är förmodligen också anledningen till att du snubblade över den här bloggen, eller hur? Du kanske undrar om det finns något sätt att skydda dem från frostskador. Finns det några förslag som du kan genomföra för att förlänga skörden? Svaret är: Absolut ja! Växtskydd i kallt väder kräver lite planering och en del användbara resurser. 

Kort sagt, för att hjälpa dina landskapsväxter att överleva den kyliga vintersäsongen finns det några åtgärder du kan vidta. Kom ihåg att det inte bara är frosten som du måste skydda dina växter från under vintersäsongen. Du måste skydda dina landskapsväxter från djurskador, frostskador och många fler saker. Så här är några tips som kan hjälpa dig att uppnå det ultimata vinterskyddet för dina växter.

Gör dina växter redo för det ultimata vinterskyddet med dessa tips:

Lägg till ett lager kompost

Mulch är en mirakelarbetare i trädgården när som helst på året, men är särskilt användbar under vintrarna. Med enkla ord är kompost en viktig del av vinterväxtvården. Kompost fungerar som en filt som skyddar trädgården under vintermånaderna. Ett vanligt problem under vintersäsongen är att marken lyfts upp på grund av frusna töcykler. Jordhävning kan bokstavligen trycka alla växter med grunda rötter och utsätta de ömtåliga kronorna och rötterna för minusgrader. Det är här mycket kommer upp som en stor hjälp; Det hjälper till att hålla jordtemperaturen jämn och ger isolering för marginellt härdiga växter.

Skydda känsliga träd

Alla gräsmattor har en viss grupp av träd eller växter som är ganska känsliga. De träd med tunn och slät bark kan behöva skydd under vintersäsongen. Så en stamlindning på senhösten kan vara en bra idé för att skydda växterna från frostskador. Försök att linda in dina unga, tunna, barkade träd med ett kommersiellt skyddande material för att förhindra solbrännning på vintern. Utöver det, om du har några nyplanterade träd, kan de också behöva stakas. Sätt ut trädet endast under vintermånaderna, och se till att gå igenom stakingmaterialet igen på våren.

Skydd mot djurskador

Även om det finns många saker du kan göra för att skydda ditt landskap från djurskador, kan det vara det perfekta sättet att använda en avvisande lösning. Du kan välja att använda trico viltskydd pris lösning för stammar och grenar på dina mindre klavträd. Den har en lukt av arkfett, vilket kan hjälpa till att avskräcka vilda djur, särskilt rådjur. Dessutom är det inte heller skadligt för växterna och har en viss skyddande och läkande effekt på växter som redan är utsatta för viltskador.

Tänk på vinterns vattningsmönster

För många individer kan det vara meningslöst att vattna växter under vintersäsongen. Det finns dock många goda skäl att bevattna växterna under vintersäsongen. Du kanske inte vet, men det finns många vintergröna växter som förlorar en stor mängd vatten under det kalla och torra vädret. Om det inte finns tillräckligt med nederbörd kan dina växter behöva bevattning minst en gång i månaden under vintermånaderna för att hålla jorden fuktig. När jorden är återfuktad skyddar den både vilande och vintergröna växter under köldknäpparna.

Beskär perenner

Många perenna växter behöver beskäras, särskilt under höstsäsongen innan den första frosten kommer. Detta är viktigt eftersom det hjälper till att förhindra frostskador och hjälper växterna att kanalisera sin energi ner i rotzonen för vintersäsongen. Även om dessa växter tekniskt sett är frosthärdiga är deras bladverk ganska ömtåligt. Dessutom säkerställer beskärning också att snötäcket inte går sönder eller knäcker några stora grenar på växterna.

Flytta känsliga örter till behållare eller krukor

Det finns vissa växter som tål vatten i behållare eller krukor utan problem. Så i så fall kan du välja de örter som finns i din trädgård och transplantera dem i behållarna under två vintrar. Så länge du inte stör rotklumpen på dessa växter har du större chans att hålla dem vid liv inomhus. Det bästa med detta trick är att du kan flytta tillbaka växten till en utomhusmiljö när frostsäsongen har passerat.

Avslutande ord!

Så det här var vad du behövde veta för att hjälpa dina landskapsväxter att överleva vintersäsongen bekvämt. Genom att följa dessa tips från Thujor.se kan du hjälpa dina landskapsväxter att förbereda sig för vintern och se till att de kommer ut friska och levande när våren kommer. Att ta sig tid att ta hand om dina växter nu kommer att löna sig i längden och skapa ett vackert och blomstrande landskap i många år framöver. Besök Thujor.se för att få förnödenheter för vinterskydd av dina växter, som trico garden viltskydd , vinterskydd och många fler saker.

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto