Taxus hillii

Taxus hillii

, Av Filip Svensson,

I detta blogginlägg kommer vi att dela med oss av värdefulla tips och tricks för att skapa en fin häck av en populär städsegrön häckplanta, Taxus Hillii. Låt oss gå igenom tips och trix för att lyckas med taxus hillii!

Varför välja Taxus Hillii?

Taxus Hilli är en tålig och långsamt växande städsegrön häckplanta som trivs bra i olika klimatförhållanden. Buskens täta och kompakta karaktär gör den perfekt för att skapa en insynsskyddad häck, men står lika bra solitärt. 

Tips & tricks 

-Välj rätt sort

Taxus finns i olika varianter, och varje sort har sina egna egenskaper. Därför måste man veta vad för typ av häck man vill ha. Faktorer som bredd, höjd och tillväxthastighet spelar roll när du väljer sort. De flesta plantor kräver beskärning 2 gånger per år för att få en så fin och tät häck som möjligt. 

- Välj minimal beskärning

En av de främsta fördelarna med att välja Taxus Hillii för din trädgård är att den är naturligt snygg och kompakt. Det finns dock ett behov av beskärning för att bibehålla önskad form och täthet. Försök att sträva efter minimal beskärning och fokusera på att ta bort döda och skadade grenar för att låta dem växa naturligt.

-Lågt bevattningsbehov

När plantorna har etablerat sig klart är den väldigt tålig mot torka och enbart bevattning utefter behov behövs. Tills dess krävs självklart kontinuerlig bevattning. 

-Tänk på sällskapsväxter

Ett tips ä att plantera växter som är kompatibla med Taxus-buskar. Välj växter som har liknande krav på vatten och solljus för att skapa ett självförsörjande ekosystem. Det kommer också att bidra till att minska behovet av individuell skötsel och uppmärksamhet för varje växt.

Viktigt tips!

Tänk på att planera din trädgård, välja rätt sorter som passar dina behov och plantera plantor som har samma förutsättningar i anslutning till varandra för att spara in tid gällande skötsel. På så sätt kan du enkelt underhålla och njuta av en vacker trädgård med mindre ansträngning.

Så vad väntar du på? Börja förvandla din trädgård till en vacker miljö med Taxus Hillii från Thujor.se redan idag! Med våran experttips och förstklassiga produkter har det aldrig varit enklare att skapa en vacker trädgård. Besök Thujor.se idag för att utforska deras breda utbud av Taxus-sorter och börja skapa din drömträdgård! 

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto