Under sommaren levereras enbart krukodlade växter, leveranstid 10-14 arbetsdagar. Kundtjänst stängt från 29/6 till 5/8. Mail svaras på men ej kontinuerligt.

Vad händer när du gödslar din gräsmatta?

Vad händer när du gödslar din gräsmatta?

, Av Filip Svensson,

Vi är alla överens om att det kan vara ganska svårt att hålla din gräsmatta så fräsch som du skulle vilja. Dessa lastbilslaster med problem som skadedjur, väder och andra fiender hindrar din gräsmatta från att se så frisk ut som möjligt. Det är här begreppet befruktning kommer in i bilden. Precis som du inte frågar efter ett gräsmatta på rulle pris när du besöker butiken eftersom du vet hur viktigt det är, är samma scenario med gödningsmedel för din gräsmatta. Det är som en investering i tid och pengar. Det finns dock många människor där ute som undrar om denna investering verkligen är värd besväret. Så om du har samma tankar, låt oss diskutera vad som händer när du gödslar din gräsmatta och varför det är viktigt att använda gräsmattegödsel.

Anledningar till varför det är viktigt att använda gödningsmedel för din gräsmatta:

Arbetar med viktiga näringsämnen i jorden

Om du vill ha en frisk gräsmatta eller helt enkelt vill att alla dina växter ska leva ett hälsosamt liv, behöver du säkert jord av hög kvalitet. Att använda gräsgödsel för din trädgård är det bästa sättet att säkerställa det. Om du är en erfaren trädgårdsmästare vet du förmodligen att jorden med tiden naturligt börjar förlora många av de viktiga näringsämnen den behöver för att överleva. Så om du verkligen vill ha den frodiga gröna gräsmattan måste du byta ut dem. Gödselmedel fyller på jorden med alla viktiga näringsämnen som din gräsmatta behöver.

Hjälper till att minska ogräset

Ogräs är ett stort problem för alla gräsmatteägare, och varför skulle det inte vara det? När allt kommer omkring påverkar det hela trädgårdens hälsa. Lyckligtvis har de flesta av dagens gödningsmedel också ogräsförebyggande behandlingar. De flesta av dagens gödningsmedel har ogräsförebyggande behandlingar, vilket gör dem till en produkt som alla vinner på. Även de som inte hjälper till med ogräsbekämpning hjälper till genom att ge friskt gräs de verktyg det behöver för att växa sig tjockt och starkt. Vi vet alla att tjockt och starkt gräs med en djup rotbädd kommer att vara mindre benägna att falla offer för ogräset.

Bättre motståndskraft mot sjukdomar

Ibland kan du ha förlorat en stor del av ditt gräs på en gång. Detta händer på grund av en specifik sjukdom som direkt attackerar den från roten. Dessa sjukdomar uppstår vanligtvis på grund av att gräsmattan inte har tillräckligt med eller rätt näringsämnen för att växa sig stark. Därför blir den mer benägen att drabbas av sjukdomar. Så genom att ge ditt gräs gödselmedel får de rätt näringsämnen för att växa sig starka och skydda sig mot skadliga sjukdomar. Kom alltid ihåg att precis som vi är den levande, och precis som vi behöver den också rätt näringsämnen för att hålla sig skyddad från sjukdomar.

Gödningsmedel är lika viktigt som solsken och vatten.

Allt gräs du har i din gräsmatta behöver rätt mängd vatten och solsken för att vara friskt och grönt. Men hur kan vi glömma att mata den också? Din gräsmatta behöver alla möjliga näringsämnen för att trivas och överleva. För att jorden ska vara näringsrik är de tre viktigaste näringsämnena fosfor, nitrat och kalium. Alla dessa näringsämnen finns i gödningsmedel. Att gödsla gräsmattan är som att mata gräset med den mat det behöver för att klara sig bra.

Förbättrad total tillväxt

Varje husägare kommer att hålla med om hur frustrerande det blir när gräset växer tjockt och frodigt bara i ett område på gården. Skeden blir gles och tunn på ett annat område. Återigen uppstår detta problem på grund av brist på näringsämnen i den mindre gröna och frodiga delen av gräsmattan. Ojämna näringsämnen kan orsakas av naturliga faktorer som påverkar jorden på olika sätt i olika delar av gården. Med hjälp av gräsmattegödsel kan du njuta av en jämn tillväxt, där hela gräsmattan ser frodig och tjock ut.

Skydd för jorden

Gräs behöver näringsämnen från jorden för att säkerställa en sund tillväxt. Gödsling spelar en avgörande roll för att producera tjockt gräs, vilket hjälper till att minimera jordavrinningen. Dessutom är det mindre sannolikt att tillräckligt gödslad jord blir utarmad av naturligt regn och stormar. Att investera i frisk jord främjar en levande och frodig gräsmatta för kommande år. Genom att prioritera din trädgårds gödslingsbehov kan du säkerställa ett robust och blomstrande utomhusutrymme i många år framöver.

Avslutande ord!

Sammanfattningsvis är gödsling en viktig aspekt av gräsmatteskötsel som inte bör förbises. Genom att gödsla din gräsmatta kan du se till att den får de näringsämnen som behövs för att trivas och förbli frisk. Gräsmattegödselmedel hjälper till att förbättra jordkvaliteten, främja tillväxt och öka motståndskraften mot skadedjur och sjukdomar.

Med rätt gödslingsschema och appliceringsteknik kan du uppnå en frodig, grön gräsmatta som framhäver skönheten i din fastighet. Så om du vill hålla din gräsmatta frisk och se så bra ut som möjligt, se till att investera i ett gödningsmedel av god kvalitet och följ de rekommenderade riktlinjerna för applicering. Besök Thujor.se idag och hitta ett brett utbud av växtvårdsprodukter för din trädgård här!

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto