Allt du behöver känna till om Weibulls planteringsjord och bevattningstimer

Allt du behöver känna till om planteringsjord och bevattningstimer

, Av Filip Svensson,

Inledning:

Plantagen är något som aldrig fungerar utan rätt tekniker och resurser. Ja! Växter behöver solljus, ordentliga timer bevattning, näringsrik jord, gödsel och mycket tid. Klimatet spelar också en viktig roll för plantornas hälsosamma tillväxt.

Här får ni hjälpa med att hitta rätt planteringsjord och allt gällande bevattnings timer.

Saker att tänka på när du köper plantagejord:

1. Typ av växt som du vill odla:

Varje familj av växter eller träd har sitt eget specifika behov. Var därför försiktig när du köper packad jord som finns på marknaden. Vissa är endast avsedda för speciella ändamål. Ta därför reda på vad din planta behöver för typ av jord.

2. Hur mycket ny jord behöver jag?

Mängden ny jord som behövs vid plantering är beroende på hur era markförhållanden ser ut sedan tidigare, ska ni tex plantera en planta som inte gillar lerjord, så behöver ni byta ut all befintlig jord vid plantering. Kom också ihåg att det är viktigt med näring i marken. Snåla inte när det gäller jorden vid plantering, dåliga markförhållanden leder till att det blir ännu dyrare i slutändan då plantor kan ta skada av det.

Saker som är viktiga när du köper bevattningstimer:

Nästa behov, förutom frisk jord, är vatten. Hallå! Inte vatten, utan hanterandet av timmar av bevattning. Detta är till hjälp för att ge växter i varje tillväxtålder tillräckligt med fukt och mineraler. Oavsett om du har en gård eller ett fält är en trädgårdsskötsel, vattentimer eller bevattningstimer ett måste. Kom ihåg att det är väldigt svårt att få en jämn och tillräckligt bevattning när man vattnar manuellt med tex en trädgårdsslang.Här är några sätt att välja den bästa bevattningstimern nedan;

1. Typ av timer som du behöver:

Det finns många typer av vattenanordningar och timers på marknaden, så välj noggrant. Investera i en som passar din budget och dina behov på rätt sätt. Vanligtvis finns det elektroniska, grundläggande och hybridbevattningstimer som möjliggör lättkontrollerad bevattning. Funktionerna, justeringarna och användningen gör det lätt att komma fram till nyttan av timers.

2. Lätt att använda och kontrollera:

Ja! Detta är mycket viktigt. Köp ett bevattningssystem eller timer som möjliggör effektivitetsalternativ för att göra det bekvämt att vattna växter. Den ska ha alla grundläggande funktioner och sensorer för att ge vatten efter önskemål och nödvändigt vatten. Styrbarheten med knappar och tillval måste vara enkel att använda. En timer hjälper dig hålla tid för bevattning.

Slutsats!

Om du är förtjust i grönska måste du känna till den energin och tiden som behövs för att få växter att växa. Tålamod, rätt plantageteknik och avancerad utrustning är nästa räckvidd för hållbar växttillväxt. Oavsett om du har en stor gård, odlingsfält eller gårdsträdgård, var exakt med grundläggande faktorer som bevattning, solljus, underhåll, gödselmedel och jord. Få ett toppmodernt bevattningssystem med timer och weibulls planteringsjord. Detta är avgörande för odling.

Taggar

Lämna kommentar

Lämna kommentar


Blog posts

 • Jord för plantering

  , Av Filip Svensson Den grundläggande guiden för att förbereda jord för plantering

  Läs mer  

 • Bevattningssystemproblem

  , Av Filip Svensson Tips för felsökning av vanliga problem med bevattningssystem

  Läs mer  

 • Blomstrande Växthus

  , Av Filip Svensson 5 viktiga tips för att upprätthålla ett blomstrande växthus

  Läs mer  

 • Friska Häckar

  , Av Filip Svensson Viktiga tips för att främja friska häckar i din trädgård

  Läs mer  

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto